International flashmob West Coast Swing 2016

Ifall du är ett riktigt fan av West Coast Swing så vet du mest troligt vad “International flashmob West Coast swing 2016” är. För er som inte vet vad det är så är det en flashmob som organiserats i flera länder och städer på ett sätt så att denna flashmob sker under samma dag. Detta skapades för ett syfte: att sprida popularitet om West Coast Swing. För er som inte vet vad en flashmob är så ska jag försöka förklara. Tänk er att ni sitter i en park och tar det lugnt. Sedan kommer det upp en person med en högtalare och börjar dansa/sjunga. Efter ett tag kommer det fler och fler folk som följer med den första personen så dansar dom tillsammans till en koreografi. En flashmob går egentligen ut på att det ska bli en föreställning utan att någon i närheten har någon aning om vad som sker.

Detta år så skedde detta evenemang i över 28 länder runt om i världen och i hundratals olika städer. I Sverige så var flashmoben i både Umeå och i Stockholm. Detta är någonting som vi dansare verkligen tycker om. Du får dansa och träna till flashmoben veckor i förväg sedan när det väl är dags att göra flashmoben så kommer alla personer att vara utspridda runt platsen där flashmoben ska göras. När det sedan är dags så kommer det först att vara en personen eller ett par som går upp och börjar dansa. Efter det så kommer det mer och mer folk som följer med i dansen. Detta är en otroligt rolig upplevelse för alla dansare, nybörjare till veteraner.

Så ifall du är ett riktig West Coast Swing fan så rekommenderar vi dig att vara med i nästa års International flashmob West Coast Swing.

 

Här är en video från årets flashmob som gjordes i Stockholm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *