Lindy Hop

drop2

 

Dansstilen Swing kommer som vi alla vet från jazzmusikens 20- och 30-tal, men har idag delats upp i en mängd olika swingstilar. Om West Coast Swing kan ni läsa mer om i huvudmenyn uppe på sidan, så vi tänkte idag gå igenom de olika Swingstilar som finns. Idag hoppar vi på Lindy Hop, swingen från Harlem.

 

Lindy Hop kom till under 1920- och 30-talet i området Harlem i New York. Dansen kom i samband med Jazz-musiken som dominerade området starkt med afro-amerikanska rötter. Lindy Hop blev en riktig stor dans och var med i många filmer och pjäser under denna tiden. Dansen spred sig till England, Kanada, Australien, Nya Zeeland och många Europeiska länder i och med andra världskriget. Mellan 1940 och 1980 dog Lindy Hop’en ut rejält och var inte med i ropet som tidigare. Men under 1980talet så började Swingdans och Lindy Hop bli en hit igen. Idag är Lindy Hop väldigt populärt i många delar av västvärlden och meckat för Lindy Hop hittas förvånades nog i Sverige. Det är i Herräng som folk från hela världen flockas för att dansa Lindy Hop. Varje år anordnas Herräng Dance camp där deltagare från över 40 länder dyker upp och dansar bland annat Lindy Hop och många andra danser.

 

På Herräng Dance Camp så kan man lära sig att dansa Lindy Hop, men det är även tävlingsdans, workshops och olika dansläger. Det är även ett läger som skapats för att lära känna andra kulturer och knyta ihop detta via dansen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *