WCS i världsklass

Jag vet inte vad som är bäst med West Coast Swing. Att det kan gå från superlångsamt till väldigt snabb takt, kanske är det mixen av musik eller de olika känslorna man kan få utav dansen. Som sagt, väldigt många atterbuter gör WCS till den absolut bästa dansstilen som finns. Dock är det synd att man inte ser det lika ofta och att stilen inte är större än vad den är idag. Men det finns såklart tävlingar med dansare och par som utövar WCS till perfektion. 

Jordan och Tatiana

Jordan och Tatiana

Jordan Frisbee och Tatiana Mollmann har dansat tillsammans i över 16 år, och utövar stilar som Swing, Latin, Ballroom och salsa. De reser världen över, från London till Finland, Texas till Italien. I år kan du se dem på Scandinavian Open WCS den 2-5 november. Dessutom kommer de bjussa på en Workshop innan huvudeventet under 1,5 timme. På Jordan och Tatianas egna hemsida kan du hitta danslektioner på video och dansskor med deras logga! En av mina favoriter är när de dansar till How o save a life under World Cup 2009 i Moskva, Ryssland. Se hela framträdandet här.

Maxence och Virginie

Maxence och Virginie

Maxence Martin och Virginie Grondin är ett annat danspar du kan se under Scandinavian Open WCS. Maxence är den enda franska WCS dansaren som kammat hem West Coast Swing Champion titeln och blivit korad till Best International Dancer under 2011 på Westie Dancer Award. Han började inte dansa WCB förrän 2007 med tidigare erfarenhet inom dansstilen Lindy Hop och ett svart bälte i judo. Virginie däremot har dansat sedan barnsben. allt från rock n roll till boogie, jazz och modern dans. Hon är idag en av de bäst WCB dansaren i Europa och har precis som Maxence flertalet priser. Paret har dansat tillsammans sedan 2012 och har tillsammans utvecklats enormt. En mina favoritdanser för paret var när de 2015 dansade i US Open. Kolla in den här! 

Browly Adjavon

Browly Adjavon

Browly Adjavon är ett annat välkänt namn inom West Coast Swing. Han började med dansstilen år 2010 efter han slutade på sitt jobb för att fullfölja sin passion för dans till fullo. Han är inte bara känd för dina felfria danstävlingar, då han är en eftertraktad danslärare. Du kan få lektioner både privat och i grupp. Mellan 11 och 14 augusti kan du hitta honom på UK Westie Bootcamp i Great Yarmouth. Med 40 timmars avancerade dansklasser och social dans kommer du ha ont i fötterna när du går därifrån. Om du vill se Browly dansa, kan du kolla här! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *