Silent Disco

dans2dans1

Dans

Alla har vi nån gång gått till nattklubben för att dansa av oss tillsammans med polarna till den senaste musiken från Steve Angello och de andra house-gudarna. Nu har dock ett nytt koncept gällande dans till musik dykt upp, och det är inga mindre än Red Bull som ligger bakom satsningen!

Silent Disco

Hela grejen med att gå till en festival eller nattklubb är för mig att kunna känna hur musiken slår mot kroppen, främst är det väl egentligen basen som dunkar mot bröstet. Men nu kommer alltså Red Bull att ge oss möjligheten att ”dansa tyst”, vilket kanske låter helt sjukt när man tänker efter? Red Bull har testat sitt koncept på Bråvalla och det var fruktansvärt lyckat, deras tält var faktiskt fullt under hela festivalen, en lyckad start med andra ord!

Trådlösa hörlurar gör det möjligt

Allt det här görs möjligt genom att man använder sig av trådlös teknik för att ”streama” ut musiken från dj-båset ut till trådlösa hörlurar som alla på dansgolvet använder. Om man bortser från ljudet i hörlurarna och alla skor som slår mot golvet, och såklart de som sjunger med är det helt tyst i lokalen. Tänk dig att flera hundra personer hör samma låt, men i sina personliga hörlurar. Det är rätt coolt när man tänker efter.

”Helt sjuk upplevelse”

Leo Sjökvist som var med och arrangerade Silent Disco under Bråvallafestivalen, har även han testat på den något annorlunda klubbupplevelsen.
– Det är en helt sjuk upplevelse som Red Bull Silent Disco erbjuder sina besökare. Det blir verkligen knäpptyst i de annars så högljudda klubbarna. Sen dansar alla extra mycket, musiken blir liksom mer individuell när du hör den i dina hörlurar. Det är riktigt häftigt att se, säger Leo Sjökvist.

Dansa långt in på natten

Silent Disco har funnits med ett bra tag, men till en början var det bara möjligt att lyssna på 1 kanal, sedan dess har tekniken gått framåt och nu på senare år kan flera DJ’s spela musik samtidigt in i de personliga hörlurarna. Med andra ord kan du och dina vänner lyssna på helt olika musik, på samma dansgolv! Det är väldigt vanligt med Silent Disco på festivaler, främst för att man kan fortsätta festen långt in på natten utan att störa omgivningen, bortsätt från klackarna som slås mot marken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *