Den nya dansstilen: Hiplet

hiplet

Dans är en konstform som förändras hela tiden. Från uråldriga danser så har dans blivit en förfinad kanal att framföra känslor, konst och dramatik. En helt ny dansform har precis kommit till i USA, och den tar den allra mest klassiska dansen balett till en helt ny nivå. Välkomna ”Hiplet”!

Dansen kom till i en dansstudio i Chicago, USA där klassiska ballerinadansöser ville ta dansen till en ny nivå med hjälp av grundaren och uppfinnaren av dansen Homer Hans Bryant. Dansen har fått kritik från många konservativa håll inom dansvärlden då de anserd hjälp av grundaren oga konservativa håll inom dansvärlden d ville ta dansen till en ny nivå med hjälp av grundaren oå de anser att dansen förstör den klassiska baletten, men enligt dansarna så handlar det inte om balett, utan om Hiplet och att de två danserna måste hållas separata.

Hiplet har dock inte bara kritiserats utan även höjts till skyarna runt om i USA och även runtom världen och har verkligen tagit fart. Vi tycker att dansen ser extremt spännande ut och välkomnar alla nya inslag av klassiska danser. Kolla in videon här nedan för att se några inslag från Hiplet-dansarna och den unika stilen! Tummen upp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *