Electro Swing

maxresdefault (1)
Swing
har varit populärt under en väldigt lång tidsperiod och är fortfarande populärt än idag, framför allt bland den äldre generationen men även bland många unga. Men på senaste tiden har det uppkommit en ny version av swing som har fått den yngre generationen att börja gilla denna klassiska musik och dans ännu mer. Electro Swing heter det som är på mångas läppar idag. Det är en elektronisk version av Swing musiken och har blivit väldigt populär för ungdomar att dansa till. Den spelas framför allt av DJs på klubbar och innehåller ofta samplad musik från den tid då swingen var som störst. Är du nyfiken på denna typ av musik så finns det en massa Electro Swing att hitta på bland annat Spotify eller Youtube. Det är även stora musik-event som har turneringar runt om i Europa som Electro Swing Club, dit kan du gå om du vill testa på denna nya typ av Swing.

Det känns som att vi är i en tid där DJs regerar mer än de som faktiskt spelar instrument på riktigt. Däremot vill jag inte påstå att den musik som de stora DJ artisterna idag gör inte är musik, det är absolut musik det med, men en helt annan sorts musik än den man är van vid. Det känns idag som att DJ yrket är väldigt eftertraktat och lite väl överhypat. Alla vill vara DJ idag, ingen vill ha ett så kallat vanligt jobb. Men det kanske inte är så konstigt, under den yngre generationens uppväxt har det hela tiden funnits leksaker, program eller spel som har med DJ yrket att göra. På mobiltelefoner, tv-spel, datorspel. Det finns DJ magasin som man kan prenumerera på. Leksaker för yngre barn där de kan låtsats vara DJ, för de lite äldre finns det kasinospel med DJ tema som du finner hos till exempel Dunder. Sedan finns det mängder av DJ program att ladda ned gratis som Virtual DJ software, Fruitloops med flera. Ett flertal appar… och ja, ni förstår själva. Dessutom bidrar musiken till en skönt känsla i kroppen när man spelar upp en låt man tycker om. Vi kan absolut tänka oss att det är en riktig adrenalinkick att stå på en stor scen och spela musik. Det som är tråkigt är dock att det idag är många som hoppar av sina studier för att leva ut sina DJ drömmar utan att de någonsin slår igenom. Men känner man till 200% att det är ens dröm och man kommer jobba stenhårt för att nå dit.. så varför inte. Man ska ju trots allt göra det man tycker om.

Vi har egentligen inget emot DJ yrket, och absolut inte uppkomsten av Electro Swing. Vi ser tvärtom väldigt positivt på detta. Det känns som att Swingen kommer att pånyttfödas och att fler ungdomar kommer att intressera sig för denna härliga och underhållande dansstil. Vi välkomnar detta med öppna armar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *