WSDC – Swedish Swing Summer Camp

Har ni inte hunnit boka in allt för mycket denna sommar tycker vi att ni ska ta er till Swedish Swing Summer Camp. Ni ska mötas upp på Scandic InfraCity i Upplandsväsby den 18 augusti. Därefter ser det ut som att själva campingen kommer vara mellan Arlanda och centrala Stockholm.

Campingen är dessutom inte bara öppet för svenskar, alla möjliga människor av olika nationaliteter kommer dyka upp.  Det som ingår i din biljett är bland annat workshops som ligger på fem olika nivåer. Det innebär att på nivå ett lär man sig grunderna och några enkla mönster till att börja med. Man kan säga att detta är till för dem som precis börjat lära sig West Coast Swing. På nivå två gäller det att kunna hantera olika dansmönster och grunder rätt bra. Dessutom kommer det ske lite tävlingar. De anser att här ska du kunna hantera tekniker som exempelvis Rock n’ Go, extension, tracing samt konsant kontakt och flyt med din partner.  Nivå tre, ja då blir det också tävlingar men på en mer seriös nivå med tävlingsnummer. Här bör du kunna bemästra det mesta inom dansen utan att en instruktör förklarar för dig. Nivå fyra och fem innebär tävlingar på ytterst avancerad nivå och du måste dessutom ha minst 15 nybörjar poäng.

Beroende på vilka nivåer du är intresserad av att delta i så finns det olika pass att köpa till campingen. Ett fullt pass ger dig tillgång till fyra av de olika nivåerna samt 4 parter med social dans. Dessutom kommer du bli registrerad via WSDC för tävlingen på nivå fem. Men, för att försökra om att du kommer kunna delta i tävlingen behöver du skriva in dig på campingen online och betala för fullt pass.

Utöver det så kan du också välja att betala för ett Project Swing Pass. Det passar för dem som är nybörjare och som då bara vill kunna delta på nivå ett och ger dig inträde till social dans på lördagen.

Så gå in och kika på WSDC’s Swedish Swing Summer Camp och se om det är något för dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *